Ознака: колумни

Колумни

Заев ги разбуди духовите од минатото- Сонот за Голема Албанија станува реалност

Педесет дена мирни и масовни протести против тиранската платформа не беа доволни да го одвратат квислингот Зоран Заев од намерата да ја трампа државата за власт. Место сериозно да ги […]

Колумни

Велиновска: Агентот Тесла ќе лета за Вашингтон како личен багаж на Бејли!

Во Македонија се рашетаа ЕУ-соросоидите Могерини, Туск, Хан и Kарл Билт. Завршија како употребени куртони. Еди Рама и Хашим Тачи како последни Соросови оази и дувла на наркомафијата, европска депонија и […]

Колумни

Народот на готовс- Македонија ќе се брани по секоја цена

Слу­шам ка­ко пре­дав­ни­ци­те од СДСМ и Со­ро­со­ви­те пла­те­ни­ци очај­нич­ки се оби­ду­ва­ат да ја ре­ла­ти­ви­зи­ра­ат ти­ран­ска­та пла­тфор­ма и неј­зи­но­то по­сто­е­ње во обид да ја про­тур­ка­ат квис­лин­шка­та вла­да.Де­мек, пла­тфор­ма­та не по­сто­е­ла, За­ев […]

Колумни

НИТУ ИВАНОВ ЌЕ ГО СКРШАТ НИТУ ЦРВЕНО-ЖОЛТАТА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ЈА ЗАМОЛЧАТ

Од дрон се гледа што се случува кога теренот го брани и чува шумарот. Ловокрадците, дрвосечачите и пироманите, шверцерите и одметниците стануваат нервозни оти одеднаш се потенцијален плен. Па се […]

Колумни

ЈАЈЦАТА НА ФРЧКО НА ОБРАЗОТ НА ТАКИ

Благовец. Недела пред Велигден. Во тензична атмосфера народот на Македонија се подготвува да го пречека најголемиот христијански празник, воскресението Христово. Во собранието врие а пред него багери, камиони, мотори и […]

Колумни

МАНУ ЧАО

Кога си размислувам од каде да почнам, логично е да се присетам на тоа како стигнавме до овде. Меморијата се полни, истовремено е безполезна, бидејќи „кој прв почна и со […]

Колумни

Заев, не паламуди за македонштина, повлечи се од платформата

По повеќе од триесет дена масовни протести на стотици илјади македонски граѓани што бараат безусловно отфрлање на тиранската платформа, Зоран Заев упорно одбива да се откаже од планот за разнебитување […]