Ознака: „компас-медуза“

Балкан

Внимавајте доколку одите на одмор на Јадранско Море- се појави отровната „компас-медуза“

Крај хрватскиот брег на Јадранското Море се појави отровната „компас-медуза“, за којашто експертите предпредуваат дека воопшто не смее да се допира, оти предизвикува тешки повреди. Компас-медузата (Chrysaora hysoscella) е всушност […]