Ознака: конзерва

Живот

Која е најздравата храна од конзерва?

Наскоро ќе помине една година откако многумина од нас почнаа да „складираат“ залихи на средства за дезинфекција, тоалетна хартија и конзервирана храна дома. Овие залихи беа предвидени за деновите поминати […]

Здравје

Дали туната од конзерва е здрава? Еве што се случува кога ќе ја изедете – внимавајте да не претерате, може да биде штетно!

Рибата е важна во здравата исхрана и сите нутриционисти препорачуваат да ја јадат најмалку еднаш или двапати неделно. Но, ако немате добар пазар за риби во близина, можеби купувате замрзната […]

Здравје

Дали рибата од конзерва е воопшто здрава?

Сте се запрашале ли некогаш дали рибите од конзерва се подеднакво здрави како и свежите? Земајќи ги во обѕир ставовите на експерти од Американскиот државен земјоделски центар, одговорот е потврден. […]

Живот

Зошто треба да го исчистите капакот на конзервата и лименката пред да ги отворите?

Конзервите со храна и пијалaци патуваат долго пред да ги купите во најблиската продавница. Тие се чуваат во големи магацини и се транспортираат во камиони, каде што потенцијално може да […]

Видео

Како да отворите конзерва доколку немате отворач? Погледнете го овој трик

Ова е фантастичен трик ќе ве спаси доколку се најдете некаде во природа и огладнете, а не сакате да ја уништувате острицата на ножот. Или се спремате да правите ручек […]

Видео

Видео: Зема лажица и ја стави врз конзервата, Причина? За ОВОЈ ТРИК сигурно не сте знаеле!

Видео: Зема лажица и ја стави врз конзервата, Причина? За ОВОЈ ТРИК сигурно не сте знаеле!Веднаш во старт да кажеме дека обожаваме клипови од кои можеме нешто и да научиме. […]