Ознака: конкурс

Вести

Воената академија објави конкурс за пилоти

Конкурс за запишување на слушатели на стручно оспособување и усовршување на родот авијација објави денеска Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“.Од Академијата ги повикуваат младите граѓани на Република Македонија кои имаат завршено […]

Вести

Груевски: Владата ќе објави конкурс за компаниите за користење искуства на странски експерти

Веќе следната недела Владата планира објавување на конкурс за компании во Македонија кои ќе се пријават да добијат речиси бесплатно странски експерт кој што ќе престојува недели или месеци во […]

Вести

До 26 декември трае конкурсот за изработка на мобилна апликација за Агенцијата за млади и спорт

До 26-ти овој месец трае конкурсот за изработка на мобилна апликација за веб страницата на Агенцијата за млади и спорт.Наградниот фонд за најдобрата апликација е 500 евра, а право на […]

Издвојуваме

Дик Фагус објави конкурс за млади креативци и дизајнери за најдобро дизајнирана дрвена столица

Дик Фагус објави конкурс за млади креативци и дизајнери за најдобро дизајнирана дрвена столицаКомпанијата Дик Фагус Македонија ги поканува сите млади креативци и дизајнери да учествуваат на конкурсот за избор […]

Вести

МО објави конкурс за школување во Воено-воздухопловната академија и Воената академија Вест Поинт

Министерството за одбрана на Република Македонија објави конкурсот за избор за номинација на 12 кандидати за упатување на 4-годишно школување во САД, на Воено-воздухопловната академија и Воената академија „Вест Поинт“.– […]

Култура

Конкурс за првото издание на „Кокински Мугри“

Секој учесник има право да учествува со една необјавена поетска творба не подолга од 35 стиха.ЗГ Друштво на Писатели Куманово објавува Поетски Конкурс Конкурсот трае од 07.07.2016 до 24.07.2016. Секој […]

Вести

Конкурсот за пилоти во АРМ објавен денес

Министерството за одбрана на Република Македонија денес го објави новиот конкурс за идни пилоти во Армијата на Република Македонија.-Ги повикуваме сите млади лица до 27 годишна возраст, кои ги исполнуваат […]