Ознака: конкурс

Вести

МОН го објави конкурсот за упис на државните Универзитети

МОН го објави конкурсот за упис во јавните високообразовни установи во Р. Македонија за академската 2016/2017 година. Конкурсот предвидува 24.356 слободни места на петте државни универзитети од кои 13.536 места […]

Вести

Центарот за обука на пилоти ќе информира за конкурсот за нови кандидати

Центарот за обука на пилоти во соработка со Министерството за одбрана на Република Македонија денеска во Дом на АРМ во Скопје ќе информира за конкурсот за обука на пилоти.Селекцијата на […]

Вести

До 1 септември трае конкурсот за усовршување на наставниците во странство

Наставниците имаат можност да се усовршат професионално на некој од најдобрите 200 универзитети од областа на образованието рангирани на шангајската листа на Џиао Тонг универзитет, за што од оваа година […]

Вести

Распишан конкурсот за запишување на питомци на Воената академија

Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ Скопје го распиша новиот Конкурс за запишување студенти/питомци за потребите на Министерството за одбрана и Армијата на Република Македонија и студенти за насока кризен менаџмент, […]

Вести

Објавен конкурсот за Школата за млади лидери на претседателот Иванов

Објавен е конкурсот за 7.Меѓународна обука за млади лидери, што под покровителство на претседателот Ѓорге Иванов, ќе се одржи од 14 до 26 следниот месец во Охрид.Програмата е наменета за […]