Ознака: КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА

Вести

Одржана конститутивната седница, Собранието ги верификуваше мандатите на новите пратеници

Во Собранието денеска се одржа Првата – Конститутивна седница на десеттиот парламентарен состав, со која претседаваше претседателот од претходниот парламентарен состав г. Талат Џафери. На пратениците што беа избрани на […]

Вести

Во собранието на Република Македонија по дводневна пауза се расправа за Комисијата за избори и именувања

По дводневна пауза, Собранието на Република Македонија денеска ја продолжи конститутивната седница на која се дебатира за избор на Комисијата за прашања на изборите и именувањата.Како и изминатите продолженија на […]

Вести

Седумнаесетто продолжение на конститутивната седница на Собранието

По дводневна пауза денеска Собранието на Република Македонија треба да ја продолжи конститутивната седница на која се дебатира за избор на Комисијата за прашања на изборите и именувањата.Во досегашниот тек […]

Вести

Утре ново продолжение на конститутивната седница

Собраниската конститутивна седница на која треба да се изберат членови на Комисијата за избори и именување ќе продолжи утре. Пратениците од ВМРО-ДПMНЕ и коалицијата, попладнево во рамки на 15 продолжение на […]

Вести

Собранието ја продолжи конститутивната седница

По петдневна пауза, Собранието на Република Македонија денеска ја продолжи конститутивната седница на која се расправа за избор на Комисијата за прашања на изборите и именувањата.Во досегашниот тек од расправата […]

Вести

Собранието ќе ја продолжи конститутивната седница

Собранието на Република Македонија денеска ќе ја продолжи конститутивната седница за избор на претседател, заменик на претседателот, членови и нивни заменици на Комисијата за прашања на изборите и именувањата. На дневен […]

Вести

Денес продолжува конститутивната седница на Собранието

Собранието на Република Македонија денеска треба да го одржи 11. продолжение на конститутивната седница на која треба да се изберат претседател, заменик на претседателот, членови и нивни заменици на Комисијата […]

Вести

Продолжение на конститутивната седница на Собранието

Собранието на Република Македонија денеска треба да одржи десетто продолжение на конститутивната седница на која треба да се изборат претседател, заменик на претседателот, членови и нивни заменици на Комисијата за […]