Ознака: Контрацептивни таблети

Uncategorized

Дали контрацептивните таблети предизвикуваат дијабетес тип 2?

Француски научници го следеле здравјето на 86.000 жени цели 22 години и дошле до заклучок дека жените кои пиеле контрацептивни таблети барем еднаш во животот, имаат двојно поголем ризик да […]

Живот

Контрацептивните таблети тројно го зголемуваат ризикот од рак на дојка

Новото истражување спроведено на Универзитетот Мичиген покажало дека жените кои користат апчиња за контрацепција имаат поголем ризик да заболат од рак на дојка. Во истражувањето се наведува дека апчињата за контрацепција […]