Ознака: конференција

Вести

Влахов: идните ветеринарни доктори, земјоделски и шумарски инженери ќе треба да изнајдат решенија за проблемите со климатските промени

Прва студентска конференција за глобални климатски промени беше организирана од студентските собранија на Факултетот за земјоделски науки и храна, Факултетот за ветеринарна медицина и Факултетот  за шумарски науки, пејзажна архитектура […]

Издвојуваме

Делегација на Стопанската комора на Македонија – на конференцијата „Предизвиците на патот кон ЕУ“ во Будва

Бизнис-делегација од Стопанската комора на Македонија зеде учество на конференцијата „Предизвиците на патот кон Европската Унија“, која по шести пат се одржува во Будва, во организација на Стопанската комора на […]

Вести

Владимир Ѓорчев на Конференција за националните малцинства во Австрија

Во организација на Парламентарното собрание на ОБСЕ денеска и утре во Вилах, Австрија ќе се одржи Конференција за националните малцинства на која ќе учествува пратеникот Владимир Ѓорчев, член на Делегацијата […]

Вести

Квалитетот на воздухот e приоритет на национално и локално ниво

Зајакнување на меѓусекторската соработка, интегриран приод и интензивирање на имплементацијата на мерките од националниот план и локалните планови за квалитет на амбиенталниот воздух, обезбедување одржливост на националната мрежа за следење […]

Вести

Во живо од годишната конференција на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ

Денес во  спортскиот центар „Борис Трајковски“  се оджува годишната  конференција на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕНа Годишна конференција на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ свое обраќање имаат Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, […]

Издвојуваме

Меѓународна конференција за мирно решавање на работни спорови

Новиот механизмот за мирно решавање на работни спорови што неодамна беше воспоставен во нашата земја, овозможува побрзо, поефикасно и бесплатно вонсудско решавање на колективните и индивидуалните работни спорови. Од неговото […]

Издвојуваме

Привремениот ангажман на вработените во услужните дејности- презентација од Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд на 8та Меѓународна конференција за човечки ресурси

Професорот и академски директор, Крис Лиасидис, од Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд, Сити Колеџ, ќе учествува на 8та Меѓународна конференција за човечки ресурси и HR EXPO, со презентација на темата: […]