Ознака: концентрација

Здравје

Го подобрува помнењето и концентрацијата и не содржи холестерол: Кој вид риба е најздрава?

Рибата е еден од најважните намирници кога станува збор за формулирање на здрава исхрана. Таа е извор на квалитетни протеини, здрави масти и многу витамини и минерали кои му се […]

Занимливости

Меѓу снежни топки и снегулки, дали ќе го пронајдете Снешко?

Со оваа загатка ќе го размрдате мозокот и способноста за концентрација, а најмногу моќта за забележување детали. На илустрацијата полна со снегулки и снежни топчиња, има скриено и еден мал […]

Живот

Стресот влијае на потешкотии со помнењето и намалува волумен на мозокот

Континуирана изложеност на стрес може да резултира со проблеми во меморијата и намалување на волуменот на мозокот, се наведува во студија објавена во списанието Неуролоџи. „Високо ниво на кортизол, хормон […]

Живот

Овие намирници ја подобруваат вашата концентрација и го олеснуваат учењето

Со оглед на тоа дека започна новата учебна и академска година, неопхдно е да бидеме многу сконцентрирани. Покрај тоа што концентрацијата ни е потребна за учење, неопходна е и за […]

Занимливости

На работодавачите ова нема да им се допадне: Што се случува во 14:22 часот?

Иако работодавачите би го сакале тоа, вработените не се роботи и не можат да бидат на висина на задачата во текот на осумте работни часа.Европски научници анализирале околу 2000 работници […]