Ознака: коронавирусот

Вести Вести

Зошто луѓето повеќе не се замараат со новозаболените и смртноста од коронавирусот?

Смртта на една личност може да остави силен впечаток врз нашите емоции, но како што почнуваше да расте бројот на жртви, така растеше и нашата незаинтересираност. Зошто? “Доколку погледнам гужва нема […]

Љубов и секс

Во оваа земја коронавирусот ‘‘пишува’’ нови правила и во јавните куќи

Владата во Швајцарија планира од 8-ми јуни дополнително да ги ублажи мерките за спречување на коронавирусот, а на почетокот немала воопшто намера да дозволи работа во борделите. Меѓутоа, Асоцијацијата за […]

Живот

Љубовта го победи вирусот: Уникатна венчавка поради страв од коронавирусот

Често, венчавките не се одвиваат според долго планираниот распоред, но бидејќи инфекцијата со корона вирусот продолжува упорно, една венчална церемонија во Сингапур се одржа без невеста и младоженец. -Џозеп Јев […]