Ознака: Кочани

Вести

Огромен интерес за земјоделските субвенции во кочанско

Вкупно 3.040 земјоделци од кочанско поднеле барања за субвенции до 30 јуни, информира Подрачната единица на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.– Според поднесените барања, најголем дел се за одгледување […]

Вести

Најавена е кинеска инвестиција во Кочани

Во Кочани наскоро ќе се реализира кинеска инвестиција за производство на опрема за оризопроизводството со системот капка по капка, најавија по денешната средба градоначалникот Ратко Димитровски и потенцијалниот инвеститор Ванг […]