Ознака: КОЧО РАЦИН

Македонија

Заврши реконструкцијата на булеварот “Кочо Рацин“

Со ноќно бележење на сообраќајна сигнализација целосно заврши реконструкцијата на булеварот “Кочо Рацин“ во Општина Центар, еден од најфреквентните булевари во централното градско подрачје. – Екипите на Град Скопје работеа […]

Историја

Националното прашање во Македонија – Кочо Рацин

Но развивањето на капитализамот брго го достигна својот највисок врф. Веке при крајот на миналиот век капитализамот у првите западноевропејски капиталистички земји влезе у својот залез, у својата последна етапа […]

Вести

На Лопушник одбележани 74 години од смртта на Кочо Рацин

Делегација на Општина Велес и на манифестацијата „Рацинови средби“ денеска го посети Лопушник Кичевскo местото каде што на 13 јуни 1943 беше убиен Рацин и на спомен обележјето  во негова […]

Издвојуваме

Училиштето „Кочо Рацин“ го прослави Патрониот празник во Домот на АРМ

Под инспирација на овогодинашното мото на училиштето „Кочо Рацин“  – „Под едно небо сме, исти а сепак различни. Тие различности не спојуваат… така и нека остане!!!“  се прослави уште еден […]