Ознака: кошмари

Живот

Парализа при спиење

Парализата при спиење е парализа поврзана со спиењето и може да се појави кај нормални субјекти или да биде поврзано со нарколепсија, катаплексија и халуцинации. Психолошката патологија на оваа состојба […]

Живот

Кошмарите помагаат за подобро справување со секојдневниот стрес

Швајцарски и американски научници спроведоа експеримент со кој, како што тврдат, успеале да одговорат на прашањето – зошто луѓето имаат кошмари? Според научните сознанија, тоа е еден вид „тренинг“ за […]

Сцена

Кошмарите и вознемиреноста никако да заминат: Дарко едвај преживеа, но психички не е добро

Дарко Лазиќ е принуден да се лечи кај психолог бидејќи не може да се ослободи од лошите мисли и кошмари поради тешката сообраќајка која ја доживеа во октомври минатата година. […]

Занимливости

Посакајте им добредојде на КОШМАРИТЕ и погледнете какви жаби-мутанти се појавија

Научниците во Русија открија десетици бизарни жаби што станале проѕирни заради мутација предизвикана од индустриското загадување.Бројот на мутираните чудовишта изнесува околу 40, а кожата на некои од нив била толку […]