Ознака: кошули

Занимливости

Зошто копчињата кај машката и женската кошула се на различна страна?

Сте се запрашалале ли некогаш зошто копчињата кај машките и женските кошули се на различна страна? Тука се крие една интересна теорија. Копчињата за првпат кај облеката се појавиле во […]