Ознака: коњи

Вести

На трпезите низ Европа завршуваат 9.000 шведски коњи

Надлежните во Шведска планираат да испитаат зошто секоја година од нивната земја снемува околу 9.000 коњи, за што експертите се сомневаат дека завршуваат во фабриките за храна на континентот.Истражувањето направено […]