Ознака: крал артур

Занимливости

Дали е пронајден легендарниот замок на крал Артур?

Британски археолози, во близина на замокот Тинтаџел во грофовијата Корнвол во југозападниот дел на Англија, пронајдоа урнатини од замок за кој веруват дека потекнува од шестиот век – период за […]