Ознака: Крамбл

Кулинарство

Неодоливо ароматичен десерт: Крамбл со јаболко и цимет

Крамбл (Crumble) е традиционален британски десерт, кој го добил своето име по својата ронлива текстура. Буквалниот превод од англиски јазик значи “да се рони”. Овој десерт од ронливо тесто и […]