Ознака: КРАНФИЛД ФАУНДРИ

Вести

Димитриев: Кранфилд Фаундри ќе донесе нови 250 вработувања за општина Пробиштип

Во јуни започнува со работа новата фабрика во индустриската зона Неокази Кранфилд Фаундри. Тие веќе започнаа со првите вработувања, се планира да вработат 280 луѓе, истакна генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ […]

Вести

„Кранфилд Фаундри“ гради фабрика во Пробиштип

Во индустриската зона Неокази, Пробиштип денес ќе биде поставен камен темелник за изградба на фабриката на компанијата Кранфилд Фаундри (Cranfield Foundry)Компанијата ќе гради најсовремена, високо-автоматизирана еколошка леарница за производство на […]