Ознака: крвав велигден

Вести

По крвавиот Велигден: Шри Ланка ги забранува бурките

Шри Ланка забранува облека што го покрива лицето. Тоа се наведува во соопштение од Кабинетот на претседателот на државата. Забраната за покривање на лицето влегува во сила денеска. Таа мерка […]