Ознака: кредитен рејтинг

Вести

Фич и Стандард и Пурс го потврдија кредитниот рејтинг на земјава

Фич и Стандард и Пурс го потврдија кредитниот рејтинг на земјава Кредитните агенции „Фич“ и „Стандард и Пурс“ го потврдија уште еднаш кредтниот рејтин на Република Северна Македонија. „Фич“ ја […]

Економија

Намален кредитниот рејтинг на Словенија

Американската бонитетна куќа Standard&Poor's го намали за еден степен кредитниот рејтинг на Словенија од А на А-, но ја промени прогнозата од негативна во позитивна.Причина за намалената оценка е можност […]