Ознака: КРЕДИТИРАЊЕ

Вести

АВРМ ќе го промовира проектот за самовработување со кредитирање

Во Агенцијата за вработување денеска ќе биде најавен почетокот на имплементација на проектот Самовработување со кредитирање.Станува збор за мерка со која на заинтересираните невработени лица, активни баратели на работа, коишто […]

Вести

Банките полни со пари, кредитирањето се намалува

Банките се полни со пари, ликвидноста на системот бележи раст, а кредитирањето се намалува. Последниот сет макроекономски показатели на Народната банка ги отслика состојбите во домашната економија, пишува Лидер.Иако падот […]

Вести

Миновски: Банките може да се фокусираат на кредитирање на компаниите

Банките да го интензивираат процесот на инвестирање во корпоративниот сектор зашто се доволно стабилни и ликвидни, порача денеска министерот за финансии Кирил Миновски.– Имаме доволна стабилност и ликвидност во банкарскиот […]