Ознака: кредитни картички

Вести

Русија е подготвена да ги исклучи Visa & Mastercard пред новите американски санкции

Москва се соочува со изгледи за построги санкции овој јануари, кога американскиот Конгрес ќе разговара за нов пакет на антируски казни. Руската централна банка ги предупреди позајмувачите на земјата околу потенцијалните […]

Занимливости

Места на кои не треба да користите кредитни и дебитни картички

Кредитните и дебитните картички одамна ја заменија готовината која и понатаму е најсигурниот облик на плаќање. Без разлика на заштитата, сѐ почесто доаѓа до злоупотреба на картичките.  Освен физичката кражба […]