Ознака: КРЕМАСТ КАРИ СОС

Кулинарство

ПИЛЕШКО ВО КРЕМАСТ КАРИ СОС: Направете го африканското јадење КУКУ ПАКA и воодушевете ги домашните

Куку пака е јадење што се обожува во Кенија, Танзанија и Уганда. Месото традиционално се пече на скара, но може да се замени и со тава или рерна, а потоа […]