Ознака: кремови

Нега и убавина

Кои кремови за сончање се подобри – хемиските или минералните?

Минералните кремови на површината на кожата создаваат бел заштитен слој кој ја рефлектира сончевата светлина. Хемиските ја апсорбираат УВ-светлината, но нивните состојки влегуваат во кожата и не оставаат бели траги […]