Ознака: Кристијан Тимоние

Македонија

Тимоние: Затворете го СЈО, непотребно е само ствара тензии во државата

Можеби ќе треба да се затвори тоа досие“ вели францускиот амбасадор Кристијан Тимоние во интервју за ТВ“21“, зборувајќи за Специјалното јавно обвинителство. Додека Министерството за правда чека на двотретинско мнозинство за да […]

Македонија

Ако е ова “таа“ ЕУ каде што треба да итаме, јас би да останеме и причекаме…“, му напиша на Твитер Цветанова на францускиот амбасадор

Поранешната министерка за култура од јули 2000. до ноември 2002. година, Ганка Цветанова по терористичкиот напад во Стразбур му реплицира на францускиот амбасадор Кристијан Тимоние за безалтернативноста на Преспански договор во […]