Ознака: крис делисо

Вести

Западот не ја разбира круцијалната улога на Македонија во општата европска безбедносна архитектура

Анализата на Извештајот на Рајнхард Прибе (клучниот документ на чија основа е донесен Пржинскиот договор) покажува дека, во своето тврдо бирократско јадро, ЕУ користи оперативни капацитети што создаваат недемократски реалност. […]