Ознака: криумчарење

Вести

Што запленила царината минатата недела?

Во текот на минатата недела откриени се неколку обиди за криумчарење, при што привремено се задржани девизи, делови за мобилни телефони и фалсификати.Задржана е следната стока: Девизи – 24.500 американски […]

Црна хроника

Спречено криумчарење на македонската граница

Во текот на минатата недела, царинските службеници спречија обид за криучарење дрога, открија три царински измами и спречија повеќе обиди за криумчарење разна стока, при што привремено се задржани пари, […]

Црна хроника

Скопјанец спречен во обид да прокриумчари голема количина трговска стока

Кривична пријава заработи 50-годишен скопјанец за прикривање на стоки кои се предмет на криумчарење и царинска измама.Кривична пријава заработи 50-годишен скопјанец за прикривање на стоки кои се предмет на криумчарење […]