Ознака: крокодил

Мода

Француската модна куќа повеќе нема да користи кожа од егзотични животни

Француската луксузна модна куќа Шанел, стана првата куќа со висока мода, која повеќе нема да користи кожа од крокодили и змии за свои креации. Оваа мерка најпрво ја поздравиле групите […]

Живот

Крокодилот на Lacoste исчезна?

Крокодилот кој долги години наназад бешезаштитно лого на познатиот бренд Lacoste овојпат, им го препушти своето место на други животни, од загрозен вид. Благодарение на соработката на брендот и Меѓународната […]