Ознака: крстител Господов Јован

Живот

Бигорскиот манастир го одбележува својот патрон

Бигорскиот манастир го одбележува Отсекувањето на чесната глава на неговиот славен патрон и небесен застапник, великиот пророк, претеча и крстител Господов Јован. На манастирската слава синоќа во предвечерието на празникот беше […]