Ознака: Крсто Јовановски

Вести

Драган Данев, Даниела Рангелова, Митко Јанчев, Крсто Јовановски и Жаклина Пешевска од ВМРО-ДПМНЕ гласаа на референдумот

Драган Данев, Даниела Рангелова, Митко Јанчев, Крсто Јовановски и Жаклина Пешевска од ВМРО-ДПМНЕ гласаа на референдумот. Ова е потврдено од истражувачот од Центарот за европска стратегија „Евротинк“, Андреја Стојковски. Па сепак […]

Вести

СДС има пари да вработува и да ангажира дополнителни советници во министерството за култура, а нема пари за вреднување на културните успеси

СДС има пари да вработува и да ангажира дополнителни советници во министерството за култура, докажани партиски војници, учесници во шарената револуција, членови или управници на невладини организации, членови во Соросоодните […]

Вести

Јовановски: СДС во­оп­што не раз­мис­лу­ва­ат за „Жи­вот“ во Ма­ке­до­ни­ја

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Крсте Јовановски во разговор за Република зборува за кадровските смени што ги направи СДС.Пред не­кол­ку де­на бев­ме све­до­ци на про­ме­на на ди­ре­кто­ри­те на Те­а­та­рот Ко­ме­ди­ја и на […]

Вести

Алаѓозовски покажа елементарно незнаење на законите од областа на културата и најави дека фасадата на зградата на Министерството нема да биде санирана

Неодамнешните официјални најави на новиот министер за култура господинот Роберт Алаѓозовски дека фасадата на зградата на министерството за култура нема да биде санирана и ќе остане руинирана во периодот на […]

Вести

Јовановски до СДСМ: Не покажувајте омраза кон народот

Пратеникот Крсто Јовановски денес од собраниската говорница им порача на колегите од СДСМ да ги слушната барањата на граѓаните кои што секојдневно протестираат и да се откажат од Тиранската платформа […]