Ознака: кружен тек

Вести

Гевгелија ќе добие нов кружен тек

Нов кружен тек, како едноставно и современо решавање на сообраќајниот метеж во централното градско подрачје на Гевгелија, ќе добие најфреквентната крстосница кај полициската станица на која сообраќајот сѐ уште се […]

Автомобилизам

ВИДЕО: Ова е најсложениот кружен тек во светот!

Кругови текови обично се елементи на патиштата, создадени за да го олеснат сообраќајот. Едноставниот концепт, при кој се влегува во кругот без предност и се чекаат автомобилите да се престројат, […]

Локална самоуправа

Видео: Новиот кружен тек меѓу Автокоманда и Железара

Скопје доби нов кружен тек помеѓу населбите Автокоманда и Железара чие официјално пуштање во употреба ќе биде денес во 11 часот. Видеото од новиот кружен тек на кое се прикажани […]

Вести

Новиот кружен тек во Скопје

Скопје доби уште еден модерен и современ кружен тек. Новиот кружен тек меѓу улиците „16. Македонска бригада“ и „Коце Металец“, ќе придонесе за поубав лик на оваа локација, но што […]

Локална самоуправа

Утре официјално ќе биде пуштен во употреба нов кружен тек во Скопје

Новоизградениот кружен тек меѓу улиците 16. Македонска бригада и Коце Металец, во населбата Автокоманда, утре во 11 часот официјално ќе биде пуштен во употреба.На отворањето за сообраќај на кружниот тек […]