Ознака: круши

Живот

Супер храна против стареење и холестерол – зошто треба да јадете круши секој ден?

Крушите се полни со антиоксиданси и билни влакна кои се одлични за нашето тело. Содржат витамин Ц, витамин К, бакар и калиум. Крушите се супер храна против стареење. Еден од […]

Живот

Ова овошје мора да го јадете: Можат да спречат цироза, одлични се за панкреасот и помагаат при слабеење

Ако некое овошје е познато, а толку занемарено, тогаш е тоа крушата. Но таа е најдобра намирница за панкреасот, кој исто така сме склони да го занемариме. Преоптоварениот панкреас најдобро […]

Нега и убавина

Пет причини зошто мора почесто да јадете круши

Крушата е исклучително здраво есенско овошје, кое има стотина различни видови. Денес се користи за подготовка на солени и благи јадења, а поради природниот извор на фруктоза некои ја користат […]

Живот

Пет причини зошто мора почесто да јадете круши

Jадете почесто круши, бидејќи изобилуваат со хранливи материи кои прават чудо за нашето тело. Крушата е исклучително здраво есенско овошје, кое има стотина различни видови. Jадете почесто круши, бидејќи изобилуваат […]

Живот

За да се чувствувате подобро конзумирајте повеќе круши!

Сочни и слатки какви што се, крушите со својата мека и помалку зрнеста текстура и бело-кремава срцевина во минатото биле наречени дар од боговите.Постојат илјадници видови од ова овошје и […]