Ознака: Кукулкан

Занимливости

Археолозите открија голема тајна на мексиканската пирамида

Научниците во внатрешноста на пирамидата Кукулкан во источниот дел од Мексико откриле уште две структури, што укажува дека оваа градба е ѕидана слично на „руските бабушки“.Под 30 метри високата пирамида […]