Ознака: културно наследство

Вести

Канческа- Милевска: Поддршка за Галичка свадба и заштита на архитектурата во мијачкиот крај

Министерството за култура преку Годишната програма континуирано издвојува средства во заштита на богатото културно наследство и зачувување на автентичноста на архитектурата на градбите во мијачки крај, покрај тоа што редовно […]