Ознака: куран

Занимливости

За прегласно слушање на Куранот во автомобил – казна од 100 евра

Кон крајот оваа година обележана од корона-пандемијата, бројни казни од полициски службеници во Австрија предизвикаа бура во јавноста… Но, една посебно се издвојува. Имено, еден виенчанец кој слушал читање од […]

Вести

ИВЗ конечно се вразуми! Ќе се молат од дома муслиманите

Ова мораше конечно да се случи, и никако религијата или верата не смеат да бидат оправдание за неодговорно однесување и доведување на популацијата во општа опасност – (забелешка наша). Исламската […]