Ознака: куркума.здравје

Живот

Ефекти кои куркумата ги има врз човечкиот организам

Куркумата потекнува од азиската кујна, каде поради својот карактеристичен вкус се користи како зачин во бројни јадења.Правот од куркума уште од дамнешни времиња се користи во традиционалната ајурведска медицина, а […]