Ознака: Кутлеш

Издвојуваме

Во Куманово налепници на знамето

Во советот на Општина Куманово, советниците од ВМРО-ДПМНЕ со налепница во боја на која се гледа Сонцето од Кутлеш или Вергина, поранешно знаме на Р.Македонија. Претседателката на совет реагираше бурно […]

Вести

ВЛАДАТА ГО ЗГАСНУВА СИМБОЛОТ: Сонцето од Кутлеш од Илинден ќе зајде за јавна употреба

Владата од Илинден ќе го забрани за јавна употреба сонцето од Кутлеш, симболот што беше првото знаме во самостојна Македонија. Од Владата чекале институциите да им јават каде сè го […]