Ознака: кучиња скитници

Живот

Само вчера седум лица каснати од кучиња скитници, тетанус нема

На Клиниката за инфективни болести речиси цела седмица немаат тетанус вакцина или серум. Од таму информираат дека ги потрошиле количините бидејќи имаат зголемен број на пациенти кои имаат потреба од ваква […]

Вести

Девојче паднало во Вардар бегајќи од кучиња скитници (Фото)

Девојче во Гостивар, бегајќи од кучиња скитници, паднало во Вардар. Од полицијата потврдиле дека девојчето бегајќи од скитници во близина на болницата, паднала во реката, околу 19.15 вечерва. Во потрагата […]