Ознака: к-15

Вести

ГАЗДИ ПОБРЗАЈТЕ: До крајот на декември мора да се исплати К-15

За исплата на регресот за годишен одмор или познат како К-15 остана уште малку време. Роковите течат. Оваа обврска мора да се подмири до крајот на декември. Регресот за годишен […]

Вести

И во пандемија мора да се исплати К-15, износот е 10.956 денари

Според Општиот колективен договор за стопанството, кој има сила на закон, вработените во приватниот сектор може да очекуваат по 10.956 денари за надоместок за годишен одмор, популарно наречен К-15. Утврдувањето […]

Сцена

Се сеќавате ли на „Тате“ од популарните К-15? Еве како изгледа денес

Неговиот лик најмногу се појавуваше во епизодите снимание во 90-тите години од минатиот век, уште на почетокот од нивното постоење, но со текот на времето ликот исчезна од скечовите, па […]

Видео

За Американците си или за Русите (К-15 ВИДЕО)

Легендарните К-15 пред многу години направија еден комичен скеч кој на некој начин го опишува и денешното Македонско општество. Сите ние денес сме некако поделени. Кој е за Американците кој […]

Вести

И оваа година мора да добиете К-15 – Колку треба да изнесува?

Вработените во приватниот сектор, до крајот на годината ќе добијат регрес за годишен одмор попознат како К-15, во износ од минимални 9.610 денари. Според податоците за движењето на нето/бруто платата […]

Вести

Големи казни доколку приватните фирми не исплатат К-15 до крај на година

Сојузот на синдикати на Македонија потсети дека до крајот на годината во приватниот сектор треба да се исплати регресот за годишен одмор односно К-15.Од Синдикатот истакнуваат дека регресот за годишен одмор […]

Вести

Остана уште малку време за исплата на К-15 за вработените

Помалите фирми и оние кои имаат финансиски проблеми сѐ уште не исплатиле регрес за годишен одмор, популарниот К-15, имаат уште малку време за да ја исполнат законската обврска пред да […]