Ознака: лабараториски хамбургер

Живот

Нова верзија на хамбургер со лабораториско месо

Првиот хамбургер од лабораториско месо настанал во Холандија во 2013 година, а оттогаш сѐ повеќе компании започнале да се интересираат за ваквата технологија. Годишно се трошат околу 300 милиони тони […]