Ознака: Лав Толстој

Кулинарство

Палачинките на Лав Толстој

Славниот руски писател се гостел со палачинки кои неговата сопруга ги подготвувала по специјален рецепт. Творецот на безвременските класици како што се „Ана Каренина“ и „Војна и мир“, Лав Николаевич […]