Ознака: лага

Коментари

Црквата, онаа што одмолче за промената на името, одсекогаш се злоупотребувала за политички цели, па така и сега

Црквата, онаа што одмолче за промената на името, одсекогаш се злоупотребувала за политички цели, па така и сега… Затоа не не чуди тоа што сега ќе се обидат сите да […]

Коментари

Цел живот градиме пруга кон Бугарија, а како тргнало ќе ни треба уште два животи

Така некако. Цел живот градиме пруга кон Бугарија, а како тргнало ќе ни треба уште два животи… Далечната 1994, значи пред скоро 25 години или четврт век се градеше истава пруга […]

Избор на уредникот

Луѓево од цела држава ги мрцваревте по снегојве за да гледет дамли на бина?

Вечерва на протест: Солза здрвена, жонглерон побелен, палчо полупобелен гледа у пичку матер, Тошо со обезбедување до него, оние другине ботојне в телефони гледаа… Луѓево од цела држава ги мрцваревте […]

Живот

Лажејќи дека боледува од рак, земала 39.000 долари

27-годишната Луси Виланд од Австралија уапсена е и обвинета дека со лага и на нечесен начин заработила 55.000 австралиски долари (39.000 американски долари) кои ги добивала од разни хуманитарни фондови, […]

Сцена

Секоја фотографија од Чарлс и Дијана ја говори истата голема лага

На поголемиот дел од официјалните фотографии Чарлс изгледа доминантно и повисоко од Дијана, но дали знаете дека тие двајца биле иста висина и ова била исценирано? Чарлс на овој начин […]

Избор на уредникот

Мицковски е слаб актер, лошо ја одигра претставата

Уште еден од стотиците статуси кои ја објаснуваат позицијата на македонските патриоти кои беа присутни на митингот за промоција на Мицковски, а си отидоа разочарани оти не добија ниеден конкретен […]