Ознака: лажна историја

Историја

Вистината за создавањето на грчката држава (2. дел)

По убиството на првиот претседател на новата грчка држава Јоанис Каподистриа во септември 1831 година, Грција ја зафати нов бран на граѓански војни. Набрзо потоа на големите сили им стана […]