Ознака: лажна фондација

Македонија

Основале лажна фондација за да заработуваат од донации

МВР поднесе кривична пријава против две лица кои со цел да заработат за свои лични потреби формирале Фондација со име „Допир“, која активно работела на собирање средства за помош на […]