Ознака: Лазарова сабота

Вести

Денес е Лазарова сабота, во недела Цветници: Што треба да знаете за овие празници кои се предвесници на Велигден?

Денес е Лазарова сабота, еден од поголемите христијански празници од пролетниот циклус. Лазарова сабота е променлив празник и секогаш се паѓа еден ден пред Цветници, кои се точно една недела […]

Вести

Денеска е Лазарова сабота- задолжително направете го ова

Денеска е Лазарова сабота, еден од поголемите христијански празници од пролетниот циклус. Лазарова сабота е променлив празник и секогаш се паѓа еден ден пред Цветници, кои се точно една недела […]

Живот

Утре е Лазарова сабота – задолжително направете го ова 

Утре е Лазарева сабота, еден од поголемите христијански празници од пролетниот циклус. Лазарова сабота е променлив празник и секогаш се паѓа еден ден пред Цветници, кои се точно една недела […]