Ознака: Лапонија

Занимливости

Необична појава на небото над „татковината на Дедо Мраз“

Атле Сталесен, новинар од финскиот весник „Баренц Обзервер”, деновиве бил сведок на необична појава во Лапонија, позната уште како „татковината на Дедо Мраз“.Сталесен со свои пријатели бил на излет на […]