Ознака: Лебедово езеро

Сцена

„Лебедово езеро“- Одата за моќта на љубовта на сцената на МОБ

Македонската опера и балет ја најавува изведбата на безвременскиот балет „Лебедово езеро“ на 12 април, со почеток во 20 часот. Ода за моќта на љубовта! Класика која ја раскажува вечната борба […]

Култура

Грандиозен спектакл на мраз „Лебедово езеро“ во Скопје

Балетскиот спектакл “Лебедово езеро”, во изведба на Државниот балет на мраз од Санкт Петербург ќе биде прикажан пред македонската публика. Најпознатото балетско ремек дело од Петар И. Чајковски ќе биде […]