Ознака: леден ѕид

Технологија

Јапонија изгради подземен леден ѕид во Фукушима

Јапонската влада најде ново решение за предизвикот да се спречи истекувањето на радиоактивната вода од катастрофата во Фукушима.Решението е огромен, подземен, ѕид од ЛЕД. Проектот вклучува серија од цевки долги […]