Ознака: лековити дејствија

Живот

Најдобриот есенски лек! Еве што се лечи дуњата

Лековити се и плодот и листовите и семето, а особено сокот и сирупот. Благодарение на танинот и слузта поволно делува на работата на цревата и ги спречува инфективните болести.Дуњата, овошјето […]