Ознака: летно сметање

Вести

Доаѓа летното сметање на времето: Денот се зголемува, часовникот оди напред еден час

Во последниот викенд во март 2019-та година, ноќта во 2 часот меѓу 29 и 30-ти март почнува летното сметање на времето. Стрелките на часовникот треба да се поместат за еден […]